Prilagodba stranice
 • Crna slova
 • Bijela slova
 • Zadane boje
 • Manja slova
 • Veća slova
 • Zadana slova
 • Font za disleksiju
 • Zadani Font
en

Aktivni mladi u srcu projekta

Mladi

Udruge, ustanove, javna tijela, neformalne skupine mladih i druge organizacije kroz program Erasmus+ u području mladih prijavljuju i provode projekte iz dvije skupine, tj. ključne aktivnosti:

Razmjene mladih, Mobilnost osoba koje rade s mladima, Aktivnosti sudjelovanja mladih (Ključna aktivnost 1 - KA1)

Ovi su projekti usmjereni na osnaživanje pojedinaca – mladih osoba i osoba koje rade s mladima (youthworkers). Mladima pružaju priliku da uz pomoć organizacije prijaviteljice osmisle i provedu projekte različitih tematika ili da nauče više o aktivnom građanstvu, a youthworkeri imaju priliku unaprijediti vještine korisne za rad s mladima.

Erasmus akreditacija organizacijama omogućuje dugotrajnu provedbu tih vrsta projekata.

Dodatna mogućnost u okviru Ključne aktivnosti 1 je prijava projekata Discover EU za organizacije koje rade sa skupinama mladih s manje mogućnosti. Ova aktivnost omogućit će 18-godišnjacima jedinstvenu priliku da istraže i dožive Europu.
Neovisno o tome, mladi se dva puta godišnje mogu samostalno prijaviti za dobivanje propusnice koja će im omogućiti istraživanje Europe. Više informacija o načinu sudjelovanja u toj aktivnosti pruža DiscoverEU mrežna stranica.

Partnerstva za suradnju – mala ili suradnička (Ključna aktivnost 2 - KA2)

Projekti partnerstava za suradnju usmjereni su na osnaživanje uključenih organizacija i uspostavljanje suradnje među organizacijama u Europi. U tim, nešto složenijim i opsežnijim projektima, ustanove, tvrtke, udruge ili druge organizacije zajedno osmišljavaju nove metode rada, donose različite inovacije, razmjenjuju dobre prakse.

Projekte prijavljuju organizacije – pojedinci ih ne mogu samostalno prijaviti, a popis prihvatljivih prijavitelja nalazi se u Vodiču kroz program Erasmus+.

U području mladih natječaj se objavljuje jednom godišnje, s najčešće dva prijavna roka po ključnoj aktivnosti (proljeće/jesen).  Za Erasmus akreditaciju rok je ujesen.

Projekti mogu trajati od 3 do 36 mjeseci, ovisno o ključnoj aktivnosti, vrsti i ciljevima. Projektima se dodjeljuju bespovratna sredstva kojima se financiraju sve projektne aktivnosti.

Vodič kroz program Erasmus+
osnovni je dokument za svakoga tko želi prijaviti projekt. Potražite poglavlja koja se odnose na područje mladih i dobro ih proučite. Kontaktirati nas možete na e-adresu: mladi@ampeu.hr

Bonski proces

Jačanje rada s mladima

Koraci za sudjelovanje

U PROGRAMU ERASMUS+

Prije projekta

Upoznajte mogućnosti koje vam se nude

Doznaj Više

Prijava projekta

Ilustracija muškarca koji nešto zapisuje u bilježnicu

Otkrijte sve o prijavi projekta

Doznaj Više

Provedba projekta

Pronađite ugovornu dokumentaciju

Doznaj Više

Diseminacija i korištenje rezultata

Učinite projekt vidljivim

Doznaj Više

Natječaj

Infografika s podacima o Pozivu za podnošenje projektnih prijedloga za Erasmus+ 2022. godine

Poziv na podnošenje prijedloga za program Erasmus+ za 2022. godinu

Erasmus+ obilježava 35 godina postojanja

Vizual za 35. godišnjicu programa Erasmus+

Obilježite s nama rođendan programa Erasmus+ koji je do sada promijenio živote više od 10 milijuna ljudi!

Obilježimo Europsku godinu mladih!

Tri djevojke podignutih ruku okrenute leđima promatraju zalazak sunca

2022. godine želimo ukazati na važnu ulogu mladih u izgradnji bolje, zelenije, uključivije i digitalnije budućnosti. Mladi, neka se i vaš glas čuje!

Dodatne mogućnosti

TCA

Međunarodne aktivnosti za suradnju, umrežavanje i bolji učinak Erasmusa+

Doznaj Više

Eurodesk

Lepeza prilika za mlade između 13 i 30 godina

Doznaj Više

Youthpass

Youthpass logo

Alat koji pomaže mladima u stjecanju i primjeni znanja i vještina

Doznaj Više

Europe goes local

Podrška radu s mladima na lokalnoj razini

Doznaj Više

#NoviErasmusPlusESS - Antonijev novi početak i Sanjino bolje sutra: Prilike koje mijenjaju život

 • Želimo oživiti malu ruralnu zajednicu u kojoj nema mnogo događanja u kojima bi mogli sudjelovati djeca, mladi i odrasli. Trudimo se svojim djelovanjem te uz pomoć i potporu volontera, koji dolaze sa svojim znanjima, iskustvima i željom da rade i pridonesu boljitku zajednice, organizirati aktivnosti tijekom godine i obogatiti život lokalne zajednice.
  Danijela Beretin
  Eko centar Latinovac
 • Centar za mlade bit će generator kvalitetnijeg dijaloga mladih s drugim društvenim dionicima. Siguran i prikladan prostor za rad potaknut će veći broj mladih na aktivo građanstvo, poboljšati njihovu informiranost i kvalitetu slobodnog vremena. Sve će to dovesti do povećanja razine znanja, vještina i zapošljivosti mladih.
  Goran Biličić, Info zona
 • Učinak koji smo postigli ovim projektom svakako je povećanje kvalitete rada osoba koje rade s mladima. Jednako tako, zahvaljujući projektu, pitanja kojima se bave osobe koje rade s mladima predočena su donositeljima odluka na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini, i to na događanjima koja su organizirana u sklopu projekta, te na događanjima na kojima su predstavljene aktivnosti i rezultati projekta.
  Hana Galogaža Lanča
  CTK Rijeka