Prilagodba stranice
  • Crna slova
  • Bijela slova
  • Zadane boje
  • Manja slova
  • Veća slova
  • Zadana slova
  • Font za disleksiju
  • Zadani Font
en

Učenici iz Hrvatske i Slovenije pripremali 'Zero waste' ručak

Mladi budući kuhari i slastičari uključeni u Erasmus+ Zero Waste Catering Lab projekt, susreli su se s izazovima kreiranja i snimanja video recepata uz maksimalnu iskoristivost namirnica te pripremu ručka dvanaest različitih jela, a sve s ciljem stvaranja ekološki održivijeg ugostiteljstva.

Sudionici Zero Waste Lab projekta

Misija uspješno obavljena!
Učenici Srednje šole za gostinstvo in turizem Celje i Centra za odgoj i obrazovanje Slave Raškaj Zagreb, sudjelovali su, u okviru dvogodišnjeg Erasmus+ projekta Zero Waste Catering Lab, krajem siječnja na radionici gdje su učili pripremati hranu prema zero-waste principima. Sjajne kulinarske kreacije nastajale su suradnji sa školskim mentorima i kuharima iz restorana OAZA Joyful Kitchen. Neki od ciljeva radionice bili su poticanje suradnje s lokalnim proizvođačima, izbjegavanje plastične ambalaže te osvješćivanje ugostitelja prema stvaranju manje otpada uz iskorištavanje preostalih ostataka hrane i za neko drugo jelo.

Vođenje takvim principima, moguće je pripremiti ručak bez ili s minimalnim otpadom. Učenici su pokazali svoje umijeće kuhanja na zero waste način te odvažnost i ljubav prema poslu za koji se školuju. Video recepti bit će objavljeni na mrežnoj stranici projekta: http://www.zerowastecatering.eu/.

Malim koracima naprijed prema održivom ugostiteljstvu!

Galerija