Prilagodba stranice
  • Crna slova
  • Bijela slova
  • Zadane boje
  • Manja slova
  • Veća slova
  • Zadana slova
  • Font za disleksiju
  • Zadani Font
en

Dani Erasmusa 2022.

#ErasmusDays će se održati šestu godinu zaredom u cijelom svijetu kako bi se obilježio uspjeh ovog programa Europske unije koji već 35 godina obogaćuje živote i širi vidike milijunima ljudi. Ovogodišnja proslava u znaku je dvostrukog jubileja, 35. rođendana Erasmusa i Europske godine mladih te se zajednički obilježava pod krilaticom: S mladima današnjice i sutrašnjice dijelimo europske vrijednosti: za proteklih 35 godina i još mnogo nadolazećih!

Dani Erasmusa (Erasmus Days) održat će se 13., 14. i 15. listopada 2022. To je prigodna godišnja proslava programa Erasmus+, najvećeg programa Europske unije namijenjenog obrazovanju, osposobljavanju, mladima i sportu, tijekom koje korisnici programa održavaju razna događanja kako bi predstavili iskustva i rezultate projekata ili pak proveli dio projektnih aktivnosti. Sva događanja, bez obzira na vrstu, opseg, format (online ili fizički) su dobrodošla!


Planirana događanja u sklopu Dana Erasmusa je potrebno upisati na pretraživu međunarodnu kartu događanja, a registracija događanja će biti otvorena na Dan Europe, 9. svibnja 2022.

Prošle godine je održano gotovo 5.700 događanja u 67 zemalja svijeta. U Hrvatskoj je 2021. održano rekordnih 175 događanja diljem zemlje, a organizirali su ih korisnici programa Erasmus+ kako bi predstavili svoje projekte i njihove rezultate i inspirirali potencijalne korisnike na uključivanje u Erasmus. Različite aktivnosti, u online i fizičkom obliku tih dana su održali dječji vrtići, osnovne i srednje škole, visokoškolske ustanove, organizacije koje rade s mladima, ustanove za obrazovanje odraslih, kulturni centri, knjižnice, muzeji i druge ustanove. Održane su radionice, predavanja, izložbe, razna virtualna događanja i druge aktivnosti, a među temama su prevladavale uključivost i ekološke teme.

Preuzmite komunikacijske materijale koje možete koristiti prilikom događanja.

Također, ako svoje Erasmus iskustvo želite podijeliti s drugima putem društvenih mreža, ovo je odlična prilika! Uz objavu dodajte hešteg #ErasmusDays!

Uključite se i ove godine i pokažimo zajedno snagu i važnost programa Erasmus+ te zajedništvo s Erasmusovcima iz drugih zemalja s kojima dijelimo iste vrijednosti i ciljeve!

Erasmus+, Erasmus, Dani Erasmusa, Erasmus Days
Vizual Dana Erasmusa 2022. (Europska komisija)