Prilagodba stranice
  • Crna slova
  • Bijela slova
  • Zadane boje
  • Manja slova
  • Veća slova
  • Zadana slova
  • Font za disleksiju
  • Zadani Font
en

Niz webinara u sklopu programa Erasmus+ i Europske snage solidarnosti

Od 17. siječnja 2022. Agencija za mobilnost i programe EU organizira niz mrežnih seminara (webinara) namijenjenih potencijalnim prijaviteljima projekata u okviru programa Erasmus+ i Europske snage solidarnosti.

Od 17. siječnja 2022. Agencija za mobilnost i programe EU organizira niz mrežnih seminara (webinara) namijenjenih potencijalnim prijaviteljima projekata u okviru programa Erasmus+ i Europske snage solidarnosti. Webinari će se održati s ciljem podrške svim zainteresiranima za podnošenje projektnih prijedloga u različitim programskim područjima. Raspored održavanja webinara s više informacija o sadržaju možete pogledati u nastavku. Potrebno je prijaviti se za sudjelovanje klikom na prijavni obrazac ispod naziva i opisa svakog od ponuđenih webinara. U slučaju da niste primili potvrdu prijave na e-mail naveden u prijavnom obrascu, molimo vas da svakako provjerite i vaš spam/neželjenu poštu.

RASPORED WEBINARA:

ERASMUS+, ODGOJ I OPĆE OBRAZOVANJE: Online radionica „Projekti mobilnosti učenika i djelatnika, program Erasmus+“
25. siječnja 2022., 11:00 – 14:15 h

Potencijalni prijavitelji projekata mobilnosti iz područja odgoja i općeg obrazovanja na ovoj će radionici doznati više o mogućnostima tog dijela programa Erasmus+, jednostavnijim projektima koji omogućuju usavršavanje i osposobljavanje nastavnika i učenika. Sudionici će imati priliku naučiti kako sastaviti kvalitetnu projektnu prijavu i vidjeti uspješne primjere projekata koji im mogu poslužiti kao inspiracija.
Prijavni obrazac za online radionicu „Projekti mobilnosti učenika i djelatnika, program Erasmus+“.
Program radionice.

Rok za prijavu: 20. siječnja 2022.

ERASMUS+, OBRAZOVANJE ODRASLIH: Webinar „Erasmus+: mogućnosti za organizacije u obrazovanju odraslih“
28. siječnja 2022., 13:00 – 16:30 h

Cilj je webinara predstaviti zainteresiranim sudionicima iz područja obrazovanja odraslih mogućnosti koje program Erasmus+ pruža u ovom području, od projekata mobilnosti za polaznike i osoblje, do projekata razvoja suradnje sa srodnim organizacijama u inozemstvu. Sudionici će također čuti primjere uključivanja polaznika s manje mogućnosti i upoznati se s primjerima dobrih praksi, kako bi bili inspirirani u osmišljavanju vlastitih projekata.

Prijavni obrazac za webinar „Erasmus+: mogućnosti za organizacije u obrazovanju odraslih“.
Program rada.

Rok za prijavu: 25. siječnja 2022.

ODRŽANI WEBINARI

ERASMUS+, PODRUČJE MLADIH: Mogućnosti u okviru Erasmus+ aktivnosti Mobilnosti za osobe koje rade s mladima
17. siječnja 2022.

Cilj webinara je predstaviti osobama koje rade s mladima važnost unaprijeđenja rada s mladima, stvaranje novih prilika i mogućnosti za mlade te razvoj inovativnog rada s mladima u EU. Potiče se osnaživanje mladih za osoban rast i razvoj te aktivno sudjelovanje u društvu kako bi kreirali mogućnosti/prilike na temelju kojih mogu kreirati vlastitu budućnost.

U prvom dijelu webinara predstavili smo pregled rada s mladima u širem i užem smislu te EU kontekstu i hrvatskim okvirima, a potom i povezanosti rada s mladima i Erasmus+ programa. Nakon toga smo pobliže objasnili što sve uključuju aktivnosti „Mobilnosti osoba koje rade s mladima“ te na konkretnim primjerima iz prakse pokazali njihovu primjenu u projektima. Drugi dio webinara bio je usmjeren na informiranje i savjetovanje budućih prijavitelja kako bi lakše pronašli korisne informacije za kvalitetnu pripremu svojih projekata te kvalitetnije osmislili, napisali i prijavili svoj projekt. Webinar je pratilo više od 100 sudionika.

Korisni materijali:

PROGRAM EUROPSKE SNAGE SOLIDARNOSTI: Imamo ideju! - webinar o Projektima solidarnosti
19. siječnja 2022., 10:00 – 13:00 h

Cilj je webinara pojasniti aktivnost Projekti solidarnosti i kako prijaviti projekt, predstaviti primjere dobre prakse u Hrvatskoj te dati svima priliku da u otvorenom razgovoru dobiju povratnu informaciju za svoju projektnu ideju. Webinar je namijenjen mladim osobama od 18 do 30 godina, predstavnicima udruga, srednjih škola ili drugih organizacija i ustanova. Projekti solidarnosti mladima omogućuju da preuzmu inicijativu i potaknu konkretnu promjenu u svojoj zajednici.

Snimka webinara.